Revisortreffet 2023

11-13

God ledelse og hvordan fremsnakke yrket, inspirasjon og mingling sto på agendaen da over 500 revisorer møttes til bransjetreff på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Administrerende direktør i Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, åpnet med å si at revisorveien er Norges største lederskole.

For andre år på rad arrangerte Revisorforeningen Revisortreffet, torsdag 8. juni. Med trekkplastre som tidligere statsminister Erna Solberg og Carine Smith Ihenacho fra Oljefondet på programmet, ble arrangementet tidlig fullbooket.

Den største lederskolen

Første tema for årets Revisortreff var ledelse og lederutvikling. Administrerende direktør i Revisorforeningen, Karen Kvalevåg, åpnet med å si at «revisorveien» er Norges største lederskole.

Over 21 foredragsholdere og paneldeltakere sto på scenen, og at revisorveien er en døråpner til en spennende og meningsfull karriere var en gjenganger gjennom dagen. Flere av de inviterte snakket om mulighetene yrkesvalget gir, enten du velger å gå hele veien til topps i små og store revisjonshus, eller å ta en lang karriere i næringslivet – om du velger å starte din egen bedrift, eller om du tar lederroller i etablerte virksomheter. Eller kanskje du går inn i politikken?

Revisorforeningens egne ansatte satte også tydelig pris på arrangementet. Her representert med kommunikasjonssjef Stephen Bråthen (til venstre) og fagdirektør Kai Morten Hagen.

Erna Solberg var fra scenen tydelig på at Norge også trenger flere revisorer i politiske roller. Ikke for å revidere, men for å gjøre livet enklere for norsk næringsliv. Hun delte deretter erfaringene hun gjorde seg da hun ledet landet før, under og etter pandemien, og gav publikum konkrete lederråd som hun har tatt med seg etter åtte krevende år som statsminister.

Erna Solberg var tydelig på at Norge også trenger flere revisorer i politiske roller. Ikke for å revidere, men for å gjøre livet enklere for norsk næringsliv. Her avbildet med Revisorforeningens styreleder Henrik Woxholt på sin side.

– Dere skal vite at dere har en superkraft, sa Anne Lise Waal, som er CO-Founder og COO i Aiba.

Med på veien fikk vi tydelige ledelsesråd også fra start-up-verdenen. Anne Lise Waal, som er CO-Founder og COO i Aiba, hadde gode råd til de fremmøtte. Hun snakket om respekten hun har for revisorer og at hun en gang hadde fryktet dem nesten like mye som edderkopper. Det var før hun møtte en revisor som også ble en viktig rådgiver for henne. Som hun sa: «Vi skal se bakover, slik at du kan se fremover». – Takk, tenkte jeg da. Dere skal vite at dere har en superkraft, sa Waal fra scenen.

Flere av våre egne stjerner, blant annet Cathrine Sæther Karlsen i BDO snakket om hvor utrolig mange ledermuligheter og lederdimensjoner som finnes, så grip dem!

Mens revisorene mumset tapas og dessert, ble konferansesalen gjort om til konsertarena. Julie Bergan bød opp til dans og fikk med seg hele publikumet.

Debatt ble det også – med Torgeir Dahle fra Deloitte, Erik Lie fra BDO og Eli Moe-Helgesen fra PwC om ledelse som tiltrekker, utvikler og beholder de unge talentene. Helgesen fra PWC hadde også gode lederråd i ermet. – Ha egen motor og ta initiativ, man lykkes ikke alene, men som team. Invester i folka dine, og ha det gøy, sa Helgesen.

Torgeir Dahle fulgte opp med å si at jobben ikke er hele livet. Man må ha det godt med seg selv. – Skal du være en god leder må du ha et godt liv uten jobb. Ikke jobb bort livet, men ta vare på deg selv, sa Dahle fra scenen, til gode tilbakemeldinger fra salen.

Revisorer redder verden

I andre del av programmet sto ulike revisorambassadører på scenen. De store brukerne av finansiell- og bærekraftsrapportering – DNB Markets og Norges Bank Investment Management ved Alexander Opstad og Carine Smith Ihenacho var tydelige i sine innlegg om at konsistent og tillitsfull informasjon er avgjørende, og at revisors arbeid forbedrer deres beslutningsgrunnlag betydelig. Begge snakket om revisors nøkkelrolle i det grønne skiftet.

– Vi i Oljefondet er verdens mest ivrige lesere av bærekraftsrapporter. Vi bruker bærekraftsinformasjonen i flere og flere beslutninger i fondet. Klima er helt sentralt for oss og vår suksess fremover koker ned til hvor mange selskaper som har gode overgangsplaner. Da må vi stole på informasjonen som selskapene gir.

Alexander Opstad snakket om revisors nøkkelrolle i det grønne skiftet.

– Dere redder verden, sa Carine Smith Ihenacho fra Oljefondet.

– Fra og med neste år blir bærekraftsrapportering med attestasjon et krav for alle større selskaper. På sikt må alle børsnoterte selskaper attestere bærekraftdelen sin. Dette blir et kjempemarked og vi trenger flere revisorer. Dere spiller en helt sentral rolle i å tilrettelegge for kapitalflyt og eiermakt. Dere redder verden, sa Ihenacho.

Tusen takk for alle som deltok og bidro til at dette ble en flott arena, En spesielt takk til programkomiteen MiaHermanseter, Henning Sveen, Kristina Ågedal,Heidi Volden,Andreas Smeby Vassjø og Espen Moe.